Gezondheidsonderzoek onderbouw en bovenbouw



Zit je in klas 2 of 4 van het voortgezet onderwijs? Een verpleegkundige van de GGD komt binnenkort bij jou in de klas voor het gezondheidsonderzoek. Hoe gezond leef jij? Doe mee aan de check-up en kom erachter! Ben je jonger dan zestien jaar? Dan beslis je samen met je ouder(s)/verzorger(s) of je meedoet.

Hoe gaat het onderzoek?

Wij werken op basis van het positieve concept Jij en je Gezondheid (JEJG). Dit is een digitale methode voor het basis- en voortgezet onderwijs. Tijdens een lesuur op school geeft de jeugdverpleegkundige een leefstijlles. Daarna vullen de jongeren een digitale vragenlijst in. De vragen gaan over eetgewoonten, beweging, gebruik sociale media en vrienden. Ook horen we graag of ze lekker in hun vel zitten en hoe het thuis gaat. Na het invullen zien ze meteen hoe gezond ze leven. Ook krijgen ze een aantal gezondheids- en leefstijltips.

We horen graag hoe het echt met iemand gaat

Is er iets dat een jongere vertrouwelijk wil bespreken? Of zien wij bijzonderheden? Dan plannen we een gesprek met de jeugdverpleegkundige, jeugdarts of assistente. We voeren het gesprek aan de hand van de GIZ-methodiek. GIZ staat voor Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoefte. Aan de hand van een praatplaat zoals hieronder gaan we in gesprek. Heeft een jongere behoefte aan ondersteuning, dan kijken we samen wat past.

CAF jongere

Lees hier meer over de:


Jij en Je Gezondheid

Kijk voor meer informatie op de website
Jij en Je Gezondheid

Jouw GGD

De landelijke jongerenwebsite jouwggd.nl is gericht op jongeren van 13-23 jaar. Jongeren kunnen op de website anoniem vragen stellen via chat en mail en deelnemen aan het forum. Ze krijgen altijd op korte termijn antwoord van jeugdartsen en -verpleegkundigen.