Nieuwe vaccinatielocatie opent 13 oktober aan de Zwedenlaan in Assen

7 oktober 2022


De vaccinatielocatie van GGD Drenthe verhuist in Assen. Vanaf donderdag 13 oktober kunnen inwoners terecht aan de Zwedenlaan voor hun coronaprik. Deze locatie is ruimer van opzet, waardoor meer inwoners sneller hun prik kunnen ontvangen. Nieuw is de priktuin. Inwoners nemen plaats en ontvangen op die plek hun prik en wachten daar vervolgens het bekende kwartiertje.

Woensdagmiddag zet GGD Drenthe de allerlaatste prik aan de Amerikaweg. Daarna krijgt dat pand een restyling en fungeert het als nieuwe testlocatie. Hiermee komt GGD Drenthe tegemoet aan de huidige vraag naar coronavaccinaties en -testen. Op de afspraakbevestiging vinden inwoners het juiste adres voor een vaccinatie of test.

Vaccinatielocatie verhuist naar Zwedenlaan en opent priktuin

Vanaf donderdag 13 oktober kunnen inwoners met een afspraak, hun coronavaccinatie krijgen aan de Zwedenlaan. Deze locatie is groter dan de huidige aan de Amerikaweg. Nu de najaarsronde van de herhaalprik volop bezig is, kan GGD Drenthe meer ruimte goed gebruiken. ‘Door deze verhuizing naar een groter pand, kunnen we meer inwoners prikken. Het is wel anders ingericht dan inwoners gewend zijn van ons’, geeft Paulien Nienhuis de projectleider aan. ‘We starten met een priktuin. Het belangrijkste verschil met de andere Drentse vaccinatielocaties, is dat inwoners op een stoel gaan zitten waar ze zowel de prik ontvangen als een kwartier kunnen wachten. Daardoor is het voor de inwoners rustiger en is het proces veel overzichtelijker voor zowel inwoners als medewerkers.’ Aan de Zwedenlaan staat inmiddels een gebouw van ongeveer 2000m2 met 250 parkeerplaatsen.

Testlocatie verhuist naar Amerikaweg

Door het vertrek van het vaccinatieteam, komt er ruimte vrij aan de Amerikaweg. Deze locatie is voor het testen meer geschikt dan de huidige locatie, met name bij koudere omstandigheden. Vanaf maandag 17 oktober kunnen inwoners voor een coronatest terecht aan de Amerikaweg. Daarmee sluit GGD Drenthe de testlocatie aan de Aziëweg.

Combinatie testen en vaccineren

Vanaf het begin is de locatie aan de Zwedenlaan ontworpen als een flexibel in te richten centrum, waar zowel gevaccineerd als getest kan worden. Door de opkomst van de najaarsronde van de herhaalprik, de opstart van deze nieuwe grote locatie met een andere werkwijze, is ervoor gekozen eerst te starten met het vaccineren aan de Zwedenlaan. De komende weken onderzoekt GGD Drenthe wanneer het testen ook kan worden toegevoegd.