Gezond leven in Drenthe: jij en je omgeving

28 augustus 2022


GGD Drenthe, gemeenten en de partners van Drenthe Gezond zijn 1 januari gestart met het gezamenlijk delen van gezondheidsboodschappen via social media. We hebben het jaar opgedeeld in drie perioden. Vanaf 1 september start de laatste campagneperiode van het jaar. Het thema ‘jij en je omgeving’ staat dan centraal.

Jij en je omgeving

‘We kunnen van alles bereiken in ons leven, maar vaak doet het er pas toe als je voor een ander van betekenis kunt zijn’, op deze boodschap haken we vanaf september tot aan januari in met onze social media berichten. Want voor sommigen is verbinding vanzelfsprekend. Maar als die er niet is, kun je je eenzaam voelen. En samen kun je veel bereiken om gezondheid te versterken. De campagnes die deze periode terugkomen zijn onder meer: de week tegen eenzaamheid, stoptober, de dag van de mantelzorg, nationale burendag en Drenthe Hartveilig.

Over de campagne

Eerder al stonden de thema’s ‘een frisse start’ en ‘lekker in je vel’ centraal. Wij geloven in de kracht van de herhaling en dat we meer kunnen bereiken door een aantal thema’s te prioriteren. Deze campagne werkt als verbinding voor álle bestaande campagnes, door deze onder de paraplu van ‘Gezond leven in Drenthe’ bij onze inwoners onder de aandacht brengen.

Meer weten? Iedereen kan de contentkalender en de bijbehorende afbeeldingen downloaden en gebruiken met hun social media kanalen. Je kunt de content hier vinden.