Drukte op coronavaccinatielocaties: maak liefst een afspraak

23 juni 2022


We zien de drukte op onze priklocaties sterk toenemen de laatste tijd. Met de oplopende besmettingen kiezen veel mensen die in aanmerking komen voor een herhaalprik hier nu voor. Anderen komen vanwege het coronabewijs dat nodig is voor hun vakantie. Door deze sterke toename kan het zijn dat je bij de locatie een tijdje moet wachten totdat je aan de beurt bent. Wil je een coronaprik komen halen? Maak het jezelf én ons dan makkelijker, door vooraf een afspraak te maken via plan je prik of 0800-7070 (8-20.00 uur).

Met een afspraak is je bezoek aan onze locatie korter

Wanneer je vooraf een afspraak maakt, kunnen we je op de locatie veel sneller helpen. Je gegevens staan al in het systeem, dus je hoeft niet eerst langs een inboekbalie. Dat scheelt tijd en daardoor kunnen we sneller meer mensen helpen.

Met een afspraak zien wij hoeveel mensen we kunnen verwachten

Dat betekent dat we onze processen hier beter op kunnen inrichten. Afspraken kunnen makkelijker verspreid worden over de dag. En zien we dat op een bepaald tijdstip veel mensen ingepland staan, dan kunnen we hier tijdelijk extra mensen inzetten. In Hoogeveen gaan we vanaf 29 juni daarnaast van 2 naar 4 prikstraten. Zo kunnen we iedereen sneller helpen. Ook als het druk is.

Je kunt altijd snel bij ons terecht

Op onze website kun je eventueel vooraf zien waar je wanneer terecht kunt. Bij het maken van de afspraak krijg je verschillende opties en kun je zelf aangeven welke locatie jouw voorkeur heeft. Wil je toch alleen zonder afspraak langs komen, houd er dan rekening mee dat het even duurt voordat je aan de beurt bent.

Afspraak voor booster of herhaalprik? Ga naar planjeprik.nl

Via die website kun je een afspraak maken voor een boostervaccinatie óf een herhaalprik tegen corona. Dit kan als je hiervoor bent opgeroepen of uitgenodigd op basis van de datum van je laatste vaccinatie.

Controleer hier of je in aanmerking komt voor een booster óf een herhaalprik.

Afspraak voor eerste of tweede vaccinatie? Bel 0800-7070

Afspraken voor een eerste of tweede vaccinatie kun je alleen telefonisch maken. Bel hiervoor met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Dat kan iedere dag van 08.00 tot 20.00 uur.

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op, via coronavragen@ggddrenthe.nl of 0592-709709. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur en in het weekend van 8.30 tot 12.00 uur.