Groepsvaccinaties DTP/BMR, MenACWY en HPV

7 april 2022


In de maanden april, mei en juni vaccineren we in Drenthe weer tegen difterie, tetanus en polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen meningokokkenziekte (MenACWY). Ook zijn we bezig met de inhaalronde humaan papillomavirus (HPV). Alle kinderen die aan de beurt zijn voor één van de prikken krijgen een uitnodigingsbrief thuisgestuurd. In de brief staat waar en wanneer je kind de prik(ken) kan halen.

BMR/ DTP voor 9-jarigen

Alle 9-jarige kinderen krijgen een uitnodiging voor de DTP en BMR vaccinatie. De prikken worden tegelijkertijd gegeven in de bovenarmen. Lees meer over de BMR/DTP vaccinaties.

HPV voor 10-18 jarigen

Het HPV-vaccin beschermt tegen 6 soorten kanker. We vaccineren dit jaar jongens en meisjes die dit jaar 10 worden. Daarnaast zijn we bezig met een inhaalronde voor jongens en meisjes tot 18 jaar. Het gaat dus om een enorme groep kinderen. Daarom roepen we ze per geboortejaar op. Lees meer over HPV en wie wanneer wordt opgeroepen.

MenACWY voor 14-jarigen

Alle kinderen krijgen in het jaar dat ze 14 worden een uitnodiging voor de MenACWY-vaccinatie. Dit is de tweede vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Kinderen krijgen de eerste vaccinatie als ze 14 maanden oud zijn. Lees meer over de MenACWY-vaccinatie.


Jouw toestemming voor het uitwisselen van vaccinatiegegevens is belangrijk!

De jeugdgezondheidszorg legt de vaccinatiegegevens vast in het digitale dossier van je kind. Wij delen de gegevens ook met het RIVM. Vanaf 1-1-2022 zijn we verplicht om voor die uitwisseling toestemming te vragen en die vast te leggen.

Vul de toestemmingsverklaring op de achterkant van de brief alvast thuis in. Dit voorkomt lange rijen op de vaccinatielocatie.