Webinar 'Seksuele ontwikkeling van mbo-studenten, wat is normaal en wat is grensoverschrijdend?'

28 maart 2022


Hoe ziet een normale seksuele ontwikkeling eruit bij mbo-studenten? Uit onderzoek blijkt dat de norm van wat normaal gevonden wordt door studenten in de afgelopen jaren vervaagd is.

Over het webinar

Voor de ene student is het normaal om op school nageroepen te worden, voor de andere student is dat niet oké. We willen iedereen die in het mbo-onderwijs werkt tijdens dit webinar meer vertellen over normale seksuele ontwikkeling en het signaleren van grensoverschrijdend gedrag. Zodat we samen kunnen zorgen voor een veilig klimaat op school.

Programma

Els van der Weele leidt het tafelgesprek tijdens het webinar. Els gaat onder meer in gesprek met Gerrie Aalfs, sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid, over wat nou een gezonde seksuele ontwikkeling is in de leeftijd van mbo-studenten. Een docent uit het mbo-onderwijs in Drenthe sluit aan om haar ervaringen op school te delen. Vervolgens legt Ellie Nuninga, trainster van het Vlaggensysteem, uit hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt signaleren en bespreekbaar maken.

Je volgt het webinar via YouTube.

Doel

Wij vinden het belangrijk dat jullie aan het einde van het webinar meer weten over gezonde seksuele ontwikkeling en wat je kunt doen als je het gesprek wilt aangaan over iets wat je hebt gezien. We geven je voldoende tips en adviezen mee, je hoeft het niet alleen te doen.

Laat je mailadres achter

De dag na het webinar delen we alle besproken informatie per mail. Als je deze mail graag wilt ontvangen, raden we je aan je in te schrijven.

Stuur je vraag alvast in!

In contact met scholen merken wij geregeld dat docenten worstelen met vragen over dit thema. Heb jij alvast een vraag die je wilt insturen? Mail dan naar: seksuelegezondheid@ggddrenthe.nl.

Samenwerking

Dit webinar wordt georganiseerd door een aantal teams binnen GGD Drenthe, namelijk: het team Seksuele Gezondheid, Gezonde School, het programma Nu Niet Zwanger en het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe.