Waar vind je het antwoord op CoronaCheck vragen?

2 juli 2021

GGD Drenthe krijgt veel vragen binnen over de CoronaCheck app. Nog niet alle technische uitdagingen zijn opgelost. Daarnaast zijn er op dit moment heel veel mensen die de app gebruiken om te checken of ze al een QR-code kunnen halen. Hierdoor zijn ook de landelijke hulplijnen regelmatig overbelast. Wat kun je nu doen?

Heb je de QR-code niet direct vandaag nodig (bijvoorbeeld voor een reis of evenement)?

Wacht dan even de komende dagen af. De app kan pas sinds 1 juli gebruikt worden voor reizen. Sommige issues komen daardoor nog maar net aan het licht. Er wordt met man en macht aan gewerkt om deze op te lossen. Er zijn mensen die wel echt vandaag hulp moeten krijgen voor hun reis of toegang. Ook zij komen er niet door bij de helpdesk als iedereen die de QR-code later nodig heeft ook blijft bellen.

Soms helpt het de app te vernieuwen

Verwijder hiervoor de app, download hem opnieuw en haal met je DigiD opnieuw je gegevens op.

Zorg dat je op de juiste plekken zoekt naar informatie

De landelijke CoronaCheck-app is ontwikkeld door het ministerie van VWS. De GGD heeft hier geen invloed op, en kan dus ook niet helpen bij vragen. Hier vind je een overzicht van de informatie per onderwerp:

Zoek je antwoord eerst online

Kun je het niet vinden en is het noodzakelijk dat je vandaag een antwoord krijgt, dan zijn er verschillende informatie- en hulplijnen:

  • Ben je langer dan een dag geleden volledig gevaccineerd of staan je testgegevens 4 uur na de testuitslag nog niet in de CoronaCheck-app? Bel dan de helpdesk van de CoronaCheck-app via 0800-1421 of mail helpdesk@coronacheck.nl
  • Werkt CoronaCheck niet goed omdat je gegevens niet goed geregistreerd staan in de systemen? Bijvoorbeeld dat je corona had vóór je eerste vaccinatie? Dan bel je met 0800-5090 (bereikbaar tot 22.00 uur)
  • Heb je reisadvies nodig? Het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse Zaken is 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247 en via Whatsapp: +316 8238 7796.
  • Heb je hulp nodig bij het inloggen met DigiD? Mail naar info@digid.nl of bel 088-1236555
  • Een afspraak plannen voor een GGD-test voor je reis kan alléén via het landelijke afsprakennummer 0800-5005 of (voor andere testaanbieders) via www.testenvoorjereis.nl. GGD Drenthe kan deze test niet voor jou plannen of verzetten.