Jongeren van 12 tot en met 17 jaar kunnen kiezen voor coronavaccinatie

1 juli 2021

Jongeren van 12-17 jaar kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus als zij dat willen. Dat staat in het advies van de Gezondheidsraad. Dat is een groep experts en wetenschappers die de overheid advies geeft. De overheid heeft dit advies overgenomen.

De eerste jongeren, geboren in 2004, kunnen vanaf vrijdag 2 juli om 10.00 uur een afspraak maken

Dit kan telefonisch via 0800-7070 of met DigiD via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Naar verwachting hebben alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar die dat willen nog voor het begin van het nieuwe schooljaar hun eerste prik.

Meer informatie voor jongeren en hun ouders/verzorgers

Die vind je onder andere op de website van rijksoverheid.

Tips voor een afspraak bij GGD Drenthe:

  • Hoogeveen is rustiger/kleinschaliger dan Assen of Emmen. Als je dat prettig vindt, plan je afspraak dan daar. In Meppel kun je geen afspraak plannen, want daar prikken we alleen Moderna, geen Pfizer.
  • Wil je kind wel gevaccineerd worden, maar is (veel) extra aandacht nodig? Bel ons vooraf, via 0592-709709, zodat we met jullie mee kunnen denken. Er zijn mogelijkheden voor maatwerk.

  • Bij uitzondering is ook thuisvaccinatie door je huisarts mogelijk. Die kan hiervoor Pfizer vaccin bij ons halen.
  • Zijn er bijzonderheden, meld dit dan ook gelijk bij de host op onze locatie (niet pas bij de balie). Een senior begeleidt dan jullie bezoek.
  • Ben je 12-15 jaar en kom je zonder ouder/verzorger, dan is er altijd een kort gesprek vooraf, zodat we zeker weten dat je goed geïnformeerd je keuze maakt.

Junior coronacollege: vragen over vaccins

Op 12 juli a.s. van 14.30 – 15.30 uur organiseert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in samenwerking met de Universiteit van Utrecht en U talent een online college voor jongeren van 12 – 17 jaar, hun ouders en andere geïnteresseerden. Tijdens het college worden vragen van scholieren m.b.t. corona behandeld. Het college is te volgen via het Youtube-kanaal van het CBG.