Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
‘0800-0188. Dit is wat je belt bij seksueel geweld.’ Met deze slogan start het Centrum Seksueel Geweld (CSG) een campagne voor studenten. Het doel: studenten bewegen om het nummer in hun telefoon op te slaan. Zij lopen namelijk 4 keer meer risico op een nare seksuele ervaring.
Alleen in 2023 kunnen jongeren van 18 tot en met 26 jaar nog een gratis HPV-vaccinatie halen. Nu ook zonder afspraak. Stel het niet uit, want er moet minimaal vijf maanden tussen de twee prikken zitten.
We vragen aandacht voor de symptomen en de impact dat gordelroos kan hebben op iemands leven.
In de maanden maart, april en mei vaccineren we jongeren in Drenthe weer tegen difterie, tetanus en polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR), meningokokkenziekte (MenACWY) en tegen humaan papillomavirus (HPV). Deze vaccinaties vallen onder het Rijksvaccinatieprogramma.
Vandaag start GGD Drenthe met het prikken van jongeren tegen het HPV-virus. Naast Assen kunnen jongeren kiezen voor Hoogeveen, Meppel of Emmen. . Er zijn twee HPV-vaccinaties nodig om een goede bescherming te bieden tegen zes soorten kanker.
GGD Drenthe start in samenwerking met Drenthe College Assen een pilotproject met maandelijkse spreekuren op school. Studenten kunnen op het spreekuur terecht voor al hun vragen over seksualiteit.
Vanaf 12 januari 2023 krijgen jongeren die geboren zijn tussen 1996 en 2003 een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het humaan papillomavirus (HPV). Deze vaccinatie beschermt tegen verschillende soorten kanker.
Uit het systeem voor digitale kinddossiers van de jeugdgezondheidszorg van GGD Drenthe zijn onbedoeld documenten verwijderd door de IT-leverancier. Het gaat om scans van documenten die tussen 2009 en 2014 als bijlage aan de kinddossiers zijn toegevoegd. De documenten zijn niet bij onbevoegden terechtgekomen en zijn altijd goed beveiligd geweest. De GGD verwacht dat er geen gevolgen zijn voor de zorg en heeft de ouders van de betreffende kinderen geïnformeerd.
Met de huidige gas- en energieprijzen kiezen sommige mensen voor andere manieren om het huis te verwarmen. Bijvoorbeeld met een houtkachel of een petroleumkachel. Denk jij aan andere manieren om je huis te verwarmen? Let er dan op dat je dit gezond en veilig doet. Deze veiligheids- en gezondheidstips helpen je daarbij.
Als de gevoelstemperatuur meer dan drie dagen onder de -5 graden is, gaat de winterregeling in. Deze regeling richt zich op het voorkomen van gezondheidsrisico’s door de kou. Maak jij je zorgen om iemand die buiten slaapt of in een onverwarmd onderkomen? Geef dit aan ons door via 088 24 60 240.
Vragen over de nieuwsberichten?
Mail je (pers)vraag naar communicatie@ggd-vrd.nl
Persvragen? Bel 0592 - 306 314.