Onbedoelde zwangerschap
Onbedoeld zwanger en dan? Je kunt erover praten met je partner, met je familie of met vrienden. Maar wat als dat niet zo vanzelfsprekend is? Of als jij en je partner er allebei heel anders tegenaan kijken? Mogelijk biedt een keuzehulpgesprek bij de GGD uitkomst?
Wat houdt een keuzehulpgesprek in?
In een keuzehulpgesprek geeft de hulpverlener je meer informatie over de keuzemogelijkheden. Hij of zij helpt je om te onderzoeken welke keuzes voor jou een optie zijn. Door vragen te stellen en opdrachten met je te doen kun je erachter komen welke keuze bij jou past. De hulpverlener geeft je hierin geen advies, het gaat erom dat jij (samen met je partner) een keuze kan maken waarmee jij verder kunt.
Contact
- Elke dinsdag en donderdag kun je telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan tussen 09.00 tot 10.30 uur via 0592 306365. Mailen kan ook, mail dan naar: [email protected] en vermeld in de onderwerp regel 'keuzehulp' en deel in de mail je naam en telefoonnummer. Er wordt dan contact opgenomen door een medewerker van het team Seksuele Gezondheid.
- Het is ook mogelijk om via Het Fiom een afspraak bij ons te maken. Het FIOM is op werkdagen bereikbaar tussen 14.00 en 17.00 uur via 088 - 1264900 .
Als je zwanger bent terwijl je dit niet bewust plande, kan dit een schok zijn. Misschien weet je meteen welke keuze je wil maken, of twijfel je. Het is belangrijk dat je weet welke keuzes je hebt en wat deze inhouden, zodat je een keuze kunt maken die past bij jou en je toekomst.
Online keuzehulp oefeningen
Doe op de site van Fiom online keuzehulp oefeningen. Deze oefeningen kunnen je helpen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt en hoe jij tegen verschillende keuzemogelijkheden aankijkt. De online omgeving is ook geschikt voor mannen met speciale oefeningen voor mannen om gedachten te ordenen.
Heb jij behoefte aan ondersteuning na je zwangerschapsafbreking? Daarvoor kun je ook bij GGD Drenthe terecht. Je kunt een afspraak maken met onze hulpverlener.
Een zwangerschapsafbreking is voor veel vrouwen een ingrijpende ervaring. Ook al heb je de juiste beslissing gemaakt. Gevoelens van verlies, verdriet, boosheid, schuldgevoel of opluchting zijn normaal. Meestal verdwijnen deze gevoelens na een aantal dagen of weken.
Maar soms blijven deze gevoelens en kan het invloed hebben op het dagelijks functioneren. Het kan dan soms helpen om nog een keer je gevoelens te delen, het maakt niet uit hoe lang het geleden is. Je komt in gesprek met een onafhankelijk iemand waarbij veiligheid, vertrouwen en openheid centraal staan.
Waarom kan in gesprek gaan helpen?
- Het kan bijdragen aan het verminderen van klachten zoals: gevoel van onbegrip, twijfel of verdriet.
- Samen kunnen jullie (mocht het nodig zijn) zoeken naar passende verwijzingen.
Ook als een vrouw geen keuzehulpverlener heeft gesproken of als de afbreking al langer geleden is kan de vrouw hier gebruik van maken.
Contact
Je kunt contact te krijgen met een hulpverlener bij GGD Drenthe via onderstaand mailadres:
Vermeld in de mail:
- Naam en telefoonnummer, er wordt dan contact opgenomen door een medewerker van het team seksuele gezondheid.
- De onderwerpsregel in de mail: ondersteuning na zwangerschapsafbreking.
Elke dinsdag en donderdag kun je ook telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan tussen 09.00 tot 10.30 uur via 0592 306365.