Gezond leven in DrentheGezond leven in Drenthe, dat willen wij voor onze inwoners. Wij geloven in de kracht van mensen. Iedereen is in staat keuzes te maken die zijn of haar leven positief kunnen veranderen. Met de campagnemix Gezond leven in Drenthe willen wij bijdragen aan een gezonder en daarmee fijner bestaan voor onze inwoners.

Hoe werkt het?

GGD Drenthe en de partners van Drenthe Gezond hebben een plan opgesteld om in 2022 gezamenlijk gezondheidsboodschappen te delen met hun doelgroepen. Wij geloven in de kracht van de herhaling en dat we meer kunnen bereiken door een aantal thema’s te prioriteren. Deze campagne werkt als verbinding voor álle bestaande campagnes, door deze onder de paraplu van ‘Gezond leven in Drenthe’ bij onze inwoners onder de aandacht brengen.

Campagnemix en toolkit

In het plan hebben we het jaar opgedeeld in drie perioden, waarin in elke periode een andere boodschap centraal staat. In de eerste periode van 2022 is dat ‘een frisse start’, waarin extra aandacht is voor de thema’s: voldoende slapen, pauze in alcoholgebruik en bewegen. Vervolgens staat in de tweede periode (mei-aug.) ‘lekker in je vel’ centraal en in de laatste periode (sept.-dec.) ‘jij en je omgeving’. Voor elke periode kiezen wij drie bijpassende hoofdthema’s, gericht op middelengebruik, gezond eten en bewegen.

Frisse start

Een nieuw begin. Kijk je uit naar wat komt of vind je het afscheid moeilijk? Soms heb je er zin in en soms ontkom je er niet aan. Ook dan kun je er maar beter het beste van maken. Want herken je dat? Eenmaal fris en uitgerust ziet de wereld er vaak weer beter uit. En kun je je misschien zelfs wel verheugen op wat komt. Hoe maak jij een frisse start?

Door mee te doen met de campagne ‘Gezond Leven in Drenthe – Een Frisse Start’ laat je als organisatie zien dat je het belangrijk vindt om inwoners te ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes. Het voordeel van deze aanpak is dat je een paraplu hebt waaronder je alle bestaande campagnes kunt hangen. In onze contentkalender vind je social media berichten waarin we verwijzingen hebben opgenomen naar campagnes als ‘IkPas’, JOGG-campagnes: drink water, gratis bewegen en slaap lekker, Wereldgezondheidsdag en Koningsspelen. De bijbehorende toolkit is te downloaden. De toolkit bevat teksten en afbeeldingen om in te zetten om ‘een frisse start’ onder de aandacht te brengen.

Hoe doe je mee?

Alle gemeenten en organisaties in Drenthe zijn welkom om aan te sluiten en gebruik te maken van de kalender en de toolkit.

Contact

Wil je meer weten over dit thema? Neem dan contact op Margriet de Boer, adviseur gezondheidsbevordering bij GGD Drenthe, via m.deboer@ggddrenthe.nl.


Contact

Wil je meer weten over dit thema? Neem dan contact op Margriet de Boer, adviseur gezondheidsbevordering bij GGD Drenthe, via m.deboer@ggddrenthe.nl.