ZorgprofessionalsHerhaalprik in de najaarsronde voor zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers die contact hebben met patiënten en cliënten, kunnen op uitnodiging een herhaalprik tegen corona ontvangen. De werkgever verstuurt de uitnodigingen.

Extra afspraakmogelijkheden in Drenthe voor zorgmedewerkers

Update 23.9.2022

Zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact bieden we vanaf maandag 26 september dagelijks extra afspraakmogelijkheden aan in Drenthe. Ook is het mogelijk om op zaterdag 1 oktober in Assen of Hoogeveen je afspraak te plannen.

Afspraak maken of verzetten?

Wil je een afspraak voor de herhaalprik maken of verplaatsen? Bijvoorbeeld omdat je een afspraak buiten Drenthe kreeg of liever doordeweeks wilde? In de uitnodigingsbrief van je werkgever staat hoe je dat doet. Lukt het maken van een afspraak niet of heb je andere vragen? Bel onze corona informatielijn via 0592 709709, mogelijk kunnen we helpen.

Nog geen herhaalprikuitnodiging ontvangen? Jouw werkgever nodigt je uit. Mogelijk kan hij je verder helpen met je vraag.

Informatie over COVID-19 voor zorgprofessionals

Voor de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus, zijn richtlijnen en draaiboeken beschikbaar: LCI richtlijnen COVID-19. De informatie is voor zorgmedewerkers binnen en buiten het ziekenhuis.

Slimmer Samen Vaccineren voor de niet-acute zorg (RONAZ)

Gezamenlijk, korte lijnen en snel schakelen!'

Dat is het motto voor de najaars vaccinatieronde in Drenthe.

Slimmer Samen Vaccineren gaat over de aanpak voor het fijnmazig vaccineren in zorginstellingen in Drenthe. Welke doelgroepen komen in aanmerking? Wanneer komen zorgmedewerkers aan bod? En welke voorbereidingen moet uw organisatie treffen?

Testen van zorgmedewerkers

Werk je met mensen uit een medische risicogroep?

Het blijft belangrijk dat je een test doet bij de GGD zodra je klachten hebt.

Wat zijn de richtlijnen voor testen en inzet van zorgmedewerkers?

Bekijk de richtlijnen en adviezen:

Besmetting in een instelling?

Wat moet je doen als er een besmetting of uitbraak is in je zorginstelling?

Het is in ieder geval belangrijk dat dat er gecoördineerd afspraken worden gemaakt. Richt eventueel  een crisisteam in. Breng de situatie en contacten zoveel mogelijk in kaart zoals wie liepen risico en wie kunnen mogelijk nog risico lopen. Beperk dat risico.

Melden van besmettingen

De meldingsplicht voor COVID-19 voor zorginstellingen is uitgebreid. Ook bewoners waarbij een COVID-19 infectie is vastgesteld door een medewerker met een afgenomen zelftest, moeten bij ons voortaan worden gemeld. Deze zelftest is daarmee gelijkgesteld aan andere antigeentesten. Meld als zorginstelling of huisarts via een beveiligd formulier corona gerelateerde besmettingen en overlijdens op het tijdstip dat jou uitkomt, maar in ieder geval binnen 24 uur. Meld met dit formulier besmettingen

Vragen?

Werk je bij een verpleeg- of verzorgingsinstelling voor bijvoorbeeld ouderen of verstandelijk beperkten en heb je vragen over infectiepreventie bij Covid-19? Mail ons via infectiepreventie@ggddrenthe.nl

Maatregelen voor contacten en Isolatie

De mensen die positief getest zijn op COVID-19 gaan in contactdruppelisolatie. De maatregelen voor contacten staan beschreven in de LCI richtlijn . Hierin staat ook beschreven wanneer positief geteste mensen uit isolatie kunnen.

PBM uittrekken, hoe doe je dat?

Melding COVID-19 door zorgprofessional

Meld als zorginstelling of huisarts eenvoudig corona gerelateerde besmettingen en overlijdens. Dit doe je via het onderstaande beveiligde webformulier op het tijdstip dat jou uitkomt. Meld besmettingen binnen 24 uur.