Het testen van je kindWe begrijpen dat het misschien spannend is je kind te laten testen. Op deze pagina lees je meer over het testen van kinderen.

Twijfel over het testen?

Twijfel je of je je kind wel of niet moet laten testen op corona, dan helpt deze pagina misschien van Rijksoverheid. Of je kunt contact met ons opnemen.

Heeft je kind (al) een DigiD?

Dan kun je ook online een afspraak maken via www.coronatest.nl De uitslag volgt dan ook sneller.

Hoe gaat het testen?

We begrijpen dat je het misschien spannend vindt om je kind te laten testen. Of dat je kind hier zelf bang voor is. Geef dit altijd aan op de testlocatie. Onze ervaren medewerkers nemen met liefde de tijd om je kind gerust te stellen en uit te leggen wat ze precies gaan doen. 
Tip: neem een knuffel mee, dan wordt die eerst getest en ziet het kind vooraf hoe kort het duurt.

Het wattenstaafje gaat 1-2 cm diep (afhankelijk van de leeftijd van het kind) de neus in en wordt vervolgens een paar keer rondgedraaid. Dat gaat heel snel. Als neusafname niet gaat of kinderen dit heel eng vinden, doen we als GGD Drenthe alleen de keelafname.

Met kinderen praten over corona

Het coronavirus in begrijpelijke taal vind je op Steffie legt corona eenvoudig uit. Is je kind angstig voor het coronavirus of heeft je kind vragen? Op www.Nji.nl vind je veel tips die kunnen helpen bij het gesprek hierover.


Algemene vragen

Stel ze via 0800 - 1351, dagelijks tussen 8.00 - 20.00 uur.

Kijk hoe de test gaat

In de praktijk blijkt dat kinderen de testafname niet als erg vervelend beleven. Natuurlijk is het spannend van tevoren, maar we horen heel vaak na afloop: ‘Het ging eigenlijk heel snel’.

Bekijk ook eens het onderstaand item van RTV Drenthe waarin kinderen worden getest.