Kids (5-11)Een vaccinatie voor je kind?

Je kind tussen de 5 en 11 jaar kan een coronavaccinatie krijgen.
Ouders/verzorgers kunnen, als zij dit beiden willen, alleen telefonisch via 0800 - 7070 een afspraak maken voor hun kind bij de GGD. Eén ouder/verzorger kan mee naar de priklocatie.

Speciale aandacht tijdens het vaccineren van jonge kinderen

Op de locatie zijn ervaren prikkers aanwezig die weten hoe ze kinderen (en ouders) op hun gemak kunnen stellen. Ook is er aandacht besteed aan de inrichting waardoor het voor kinderen misschien net iets minder spannend voelt.

GGD Drenthe vraagt ouders/verzorgers om kinderen uit het gezin die niet geprikt hoeven worden, thuis te laten vanwege de rust op de locatie en de huidige hoge besmettingscijfers. Lukt dat niet, dan zijn ze natuurlijk welkom.

De Gezondheidsverklaring

In de mail met de afspraakbevestiging staat een link naar de gezondheidsverklaring die nodig is op de vaccinatielocatie.

Hier vind je deze gezondheidsverklaring ook, vul je hem thuis alvast in? Geen printer of is het niet gelukt? De verklaring is ook aanwezig op de locatie.

Toestemming ouder/verzorger

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig, daarom is het nodig dat er één ouder/verzorger meekomt naar de priklocatie. Denk er ook om je eigen ID-bewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort) meet te nemen.

De ouder/verzorger die niet meekomt moet wel geïnformeerd zijn en ook toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Op de priklocatie wordt daarom eerst gevraagd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als op de GGD-locatie blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, gaat de GGD dit niet doen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

5 vragen over coronavaccinatie voor kinderen (video)

In deze video beantwoordt Lieke Sanders, kinderarts-infectioloog/immunoloog van het RIVM vragen.

Kindervaccinatie altijd op afspraak

De coronavaccinatie voor kinderen is alleen op afspraak mogelijk. Dat kan telefonisch via 0800 -7070. GGD Drenthe kan helaas deze afspraak niet voor je kind maken. Annuleren van een afspraak kan door te bellen met dezelfde afsprakenlijn.

De locaties zijn alleen en speciaal geopend voor de allerjongsten. Bij het maken van de afspraak hoor je wanneer je terecht kunt. Op de afspraakbevestiging vind je altijd de juiste tijd en locatie terug.

Praatplaat over vaccinatie voor ouder en kind

In deze praatplaat lees je wat corona is en hoe het werkt, maar ook hoe het prikken gaat.

Stripverhaal/prikpraat

In dit stripverhaal gaat het over hoe een vaccin werkt en welke stappen er worden genomen voordat een vaccin wordt goedgekeurd voor kinderen.