De herhaalprik tegen coronaWat is een herhaalprik tegen corona?

Een herhaalprik tegen corona is een tweede boosterprik om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname op peil te houden.

Deze herhaalprik is alleen voor kwetsbare doelgroepen. Zij krijgen een persoonlijke uitnodigingsbrief, zodra zij in aanmerking komen. De herhaalprik kan 3 maanden na de laatste prik of coronabesmetting.

60 jaar of ouder

De herhaalprik wordt aangeboden aan mensen die 60 jaar of ouder zijn. Zij kunnen met of zonder een afspraak de herhalingsprik krijgen.

Zonder afspraak?

Je kunt zonder afspraak langskomen. Kijk daarvoor eerst op

www.ggddrenthe.nl/openingstijden.

Zo voorkomt je dat je voor een dichte deur staat.

Liever met afspraak?

Plan je afspraak online via www.planjeprik.nl

Partner mee?

Als je partner ook in aanmerking komt, dan kun je samen de vaccinatie krijgen op een GGD-locatie. Geef dit aan bij het maken van de afspraak.

Mensen met syndroom van Down

Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij kunnen voor hun prik terecht bij een GGD of worden in hun instelling gevaccineerd.

Mensen met ernstige immuunstoornis

Mensen met een ernstige immuunstoornis kregen in oktober 2021 van hun medisch specialist een uitnodiging voor een derde prik als onderdeel van hun basisserie. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij 3 maanden na de derde prik hun boosterprik halen. Als deze mensen in aanmerking komen voor de herhaalprik worden zij hiervoor opnieuw uitgenodigd.

Bewoners van instellingen

Bewoners van instellingen krijgen hun coronaprik van de eigen medische dienst of de GGD.

Waarom 3 maanden wachten?

Heb je net een coronabesmetting gehad, dan heeft dit je afweersysteem al opnieuw aan het werk gezet. Na 3 maanden kun je de bescherming weer op peil brengen door een vaccinatie. Elke herhaalprik zorgt ervoor dat de kwaliteit van het afweersysteem verbetert.

Veelgestelde vragen

Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vind je op de RIVM site.