De herhaalprik tegen coronaZonder of met een afspraak je herhaalprik?

Iedereen van 12 jaar of ouder kan een herhaalprik halen. Je kunt zonder afspraak langskomen voor deze prik op de vaccinatielocaties in Hoogeveen, Emmen, Meppel of Assen. Een persoonlijke uitnodiging is niet nodig. Het is wel belangrijk dat je laatste coronaprik of -besmetting meer dan 3 maanden geleden is.

Zonder afspraak

Je vindt onze locaties met de juiste openingstijden (en adressen) op onze site en prikkenzonderafspraak.nl

Liefst met een afspraak

Met een afspraak weet je zeker dat je op tijd geholpen wordt en niet hoeft te wachten op onze locatie. Maak je afspraak via 0800 7070 of via www.planjeprik.nl

Kledingadvies

Regelmatig zien we mensen in overhemden of blouses met lange strakke mouwen waardoor de (prik)arm lastig kan worden ontbloot.  Om het prikken zo vlot mogelijk te laten verlopen, adviseren we je losse bovenkleding aan te trekken. De arm waar de prik in komt, moet makkelijk vrij te maken zijn tot aan je schouder.

Adressen vaccinatielocaties in Drenthe

Veelgestelde vragen over de herhaalprik

De herhaalprik, waarom is die nodig?

5 artsen geven het belang van de herhaalprik aan. Eerst is 60+ (en de griepprikgroep) aan de beurt, daarna ook de groep 12 tot en met 59 jaar.

En deze informatie over de herhaalprik (praatplaat) is ook uitgelegd in eenvoudige taal: ook in het Arabisch, Turks, Engels en Pools.

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter dit kan worden afgeremd.

De herhaalprik met het vernieuwde vaccin biedt brede bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor word je niet of minder ziek van het coronavirus en bescherm je zowel jezelf als je omgeving.

De herhaalprik tegen corona kan:

  • beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona;
  • helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt;
  • helpen om onder andere bedrijven, horeca en sportscholen open te houden.