De herhaalprik tegen coronaHerhaalprik? Alleen mogelijk met een afspraak

Door de najaarscampagne is het drukker op onze locaties. Daarom kun je alleen met een afspraak langskomen voor een herhaalprik, als je tenminste in de juiste doelgroep valt.

Ga naar planjeprik.nl of bel met 0800 7070. Bij het maken van de afspraak zie (of hoor) je welke mogelijkheden er dan zijn.

Vrije inloop kan wat later in de tijd. We plaatsen hierover informatie op deze site.

De herhaalprik, waarom is die nodig?

5 artsen geven het belang van de herhaalprik aan. Eerst is 60+ (en de griepprikgroep) aan de beurt, daarna ook de groep 12 tot en met 59 jaar.

En deze informatie over de herhaalprik (praatplaat) is ook uitgelegd in eenvoudige taal: ook in het Arabisch, Turks, Engels en Pools.

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter dit kan worden afgeremd.

De herhaalprik met het vernieuwde vaccin biedt brede bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor word je niet of minder ziek van het coronavirus en bescherm je zowel jezelf als je omgeving.

De herhaalprik tegen corona kan:

  • beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona;
  • helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt;
  • helpen om onder andere bedrijven, horeca en sportscholen open te houden.

Voor wie is de herhaalprik?

Je krijgt een herhaalprik aangeboden, nadat je de basisserie hebt afgerond. Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins.

Net als voorgaande keren, stroomlijnt het RIVM wie als eerste kan langskomen door hen specifiek uit te nodigen voor een herhaalprik. Zie op Rijksoverheid wie dat momenteel zijn.

Eerste groep die kan langskomen voor een herhaalprik

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt en krijgen een persoonlijke uitnodiging.

De GGD’en zijn 19 september gestart met het geven van de vernieuwde herhaalprik.

Veelgestelde vragen over de herhaalprik