Booster halen zonder afspraak ook mogelijk vanaf vandaag in Hoogeveen of 22/1 in Meppel

19 januari 2022

Iedereen vanaf 18 jaar die de boosterprik wil ontvangen, kon in Drenthe zónder afspraak al terecht op de vaccinatielocaties Emmen en Assen. Vanaf vandaag kan dat in Hoogeveen en vanaf zaterdag 22 januari in Meppel. De locaties in Drenthe zijn wisselend open, check altijd de openingstijden via www.drenthevaccineert.nl/locaties.

Voor de eerste of tweede prik was het al even mogelijk om zonder afspraak langs te komen bij de priklocaties. Maar plan je liever de prikafspraak, dat kan via www.planjeprik.nl of telefonisch via 0800 – 7070.

Vaccinatielocatie Hoogeveen zaterdagochtend open voor mensen met prikangst

Wil je wel een vaccinatie, maar heb je erge angst voor prikken? Je bent niet de enige. Er zijn best veel mensen die daar last van hebben. Het is begrijpelijk, maar ook zonde als dat je ervan weerhoudt om je te laten vaccineren. Behoor je tot deze groep en ben je 18 jaar of ouder (voor de boosterprik of 12+ voor 1e / 2e vaccinatie)?

Vanaf zaterdag 22 januari is Hoogeveen op zaterdagochtenden tussen 9.00 – 12.00 uur speciaal huiselijk ingericht met veel privacy, rust en persoonlijke aandacht én alleen voor mensen met prikangst. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet. Met afspraak, weet je zeker dat je op de afgesproken tijd wordt geholpen. Kijk op Drenthevaccineert.nl/prikangst hoe dat gaat (met video).

Wat neem ik mee?

Naar de locatie neem je een ID-bewijs en een mondkapje mee. En kleding waarbij je makkelijk je bovenarm ontbloot voor de prik. De gezondheidsverklaring vul je bij voorkeur in voordat je komt en neem je geprint mee naar de vaccinatielocatie en is vindbaar o.a. op de site van RIVM Lukt dat niet, dan kun je hem ook op de vaccinatielocatie invullen.

Meer informatie?

Als je meer wilt weten over de boostervaccinaties, bekijk dan onze veelgestelde vragen of: